Lær jeres eget forhold at kende

Er du i et forhold, hvor I har lidt svært ved at finde fast fodfæste? Det kan skyldes mange ting. Der er mange forskellige familiekonstellationer, og uanset hvilken, der er gældende for jer, kan det være en jungle at navigere i. Derfor kan man nogle gange få behov for hjælp udefra – for eksempel ved at prøve parterapi af. For nogle kan det være betryggende at have en mandlig parterapeut, så det kan også være noget, I kan undersøge nærmere.

Synes I, det er grænseoverskridende at tage kontakt til en parterapeut? I er formentlig ikke alene med den følelse – men der er rigtig mange, der gør brug af det, og for mange er det med til at give jer nogle værktøjer, I kan bruge til at få et godt og trygt parforhold. Det kan være mange forskellige ting, der trykker lidt. Alt fra individuelle følelser til jeres type af parforhold – og det er vigtigt, at I får det snakket igennem.

Hvordan foregår parterapi?

Hvis ikke man tidligere har benyttet sig af en parcoach eller parterapeut, er det ikke sikkert, man helt ved, hvordan det egentlig foregår. I kan komme til en samtale som par, hvor I får mulighed for at snakke om de emner, der er svære eller udfordrende for jer. Parterapeuten hjælper jer med at navigere i samtalen, styrer ordet, så den hverken løber af sporet eller bliver ubehagelig for jer at være i.

Det varierer, hvor lange forløb man har behov for. Ofte er der tale om, at I møder op til fem til seks samtaler, hvor I har mulighed for at se på, hvordan I udvikler jer. Det er op til jer at beslutte jer for, hvor ofte samtalerne skal ligge, men hvis I kan mærke, at det gør noget godt for jer, er det bare med at gribe fast i muligheden.